вие ја прегледувате страната:

Прочка 2023

Во категорија:

И оваа година во село Кучевиште беше одбележана Прочка ден на кој се одржува добро познатиот маскембал. Маскембалот, во нашиот крај познат како СУРЕТИ, се одржа на ден 26.02.2023 година.

Жителите на селото кои се јавија како организатори на настанот, од Општината според предвиденото во Програмата за работи од областа на култура зa 2023 година им беа доделени средства со кои извршија набавка на маски.

Благодарност до младите кои допринесоа да се продолжи традицијата.

Почитувани сограѓани, ве замолуваме вашите проблеми / прашања до општината доставете ги преку следнава контакт форма.
Skip to content