вие ја прегледувате страната:

Турнир во Мал фудбал, село Кучевиште 2023

Во категорија:

Од 20.06.2023 година, па во наредните 30 дена, после многу години, повторно, Турнир во мал фудбал во село Кучевиште.

Заинтересираноста за ваков вид на спортски настани се докажува и со големиот број пријавени екипи за учество. Согласно Програмата на Организаторот, Здружение на Спортски игри-Кучевиште, по 4 натпревари ке се играат секоја вечер со почеток во 20 часот.

На отварањето, имавме чест да ги видиме КУД Александар Урдаревски, потоа со ревијален натпревар ги видoвме најмалите и најстарите фудбалери, а обраќање до присутните имаше Градоначалникот на Општина Чучер Сандево, Сашко Комненовиќ. Градоначалникот искажа големо задоволство за повторно заживување на спортските активности во с.Кучевиште.

Општина Чучер Сандево, со обезбедување на предуслови, се труди да ги поттикне мадите да спортуваат. Главен покровител на Турнирот во Мал фудбал 2023 во село Кучевиште, е општина Чучер Сандево.

Почитувани сограѓани, ве замолуваме вашите проблеми / прашања до општината доставете ги преку следнава контакт форма.
Skip to content