вие ја прегледувате страната:

Градоначалник

Сашко Комненовиќ

Роден на 20 септември 1977година во Скопје. Сашко е семеен човек. Оженет и татко на две деца.

Со основно образование се стекнува во оновното училиште Св. Кирил и Методиј во село Кучевиште.
Со средно образование се стекнува во СУГС ЕМУЦ 8ми Септември.
Со универзитетско образование се стекнува на факултетот за безбедност и се стекнува со звање Дипломиран Криминалист. Во моментов е на постдипломски студии на Американскиот универзитет на Европа – ФОН.

Од 2004 година е вработен во Министерството за внатрешни работи, а од 2017 година е избран за прв полицаец на три општини.
Во 2021 година победува на локалните избори и од 5 ноември е градоначаник на Општина Чучер- Сандево.
Сашко Комненовиќ покрај македонискиот јазик, активно се служи со српскиот јазик а има и солидни познавања на англискиот јазик. Исто така поседува напредни компјутерски вештини(word, excel, emai итн)

Почитувани сограѓани, ве замолуваме вашите прашања до градоначалникот доставете ги преку следнава контакт форма.
Почитувани сограѓани, ве замолуваме вашите проблеми / прашања до општината доставете ги преку следнава контакт форма.
Skip to content