вие ја прегледувате страната:

Од 7-9 Јуни 2024 година, во општина Чучер Сандево се одржаа „Денови на ликовна уменост„2024

Во категорија:

Учениците   Андреј Чакалиќ, Ана Марија Зафировска, Јована Пирковиќ, Марија Пиркова, Матеа Пејковска, Андреа Поповска, Ана Рајевска, Јасна Миленковиќ, Симона Огњанович и Никола Бојчов во пријатна атмосфера, три дена работеа под менторство на наставникот по ликовно образование, Стефан Нешковиќ.

Настанот се одржа во Манастирот Св.Никита во село Горњани, а многубројните посетители беа воодушевени од преубавата глетка надополнета со овој настан и нашите уметници.

Можност за цртање имаа и многубројните посетители. Цртежи ни подарија присутни деца но и родители.

Како и минатата година, делата кои ги работе нашите ученици ке бидат претставени на денот на Општината, 17ти Ноември

Настанот беше одржан врз основа на Програма за култура во општина Чучер Сандево за 2024 година

Почитувани сограѓани, ве замолуваме вашите проблеми / прашања до општината доставете ги преку следнава контакт форма.
Skip to content