вие ја прегледувате страната:

Известување

Од 7-9 Јуни 2024 година, во општина Чучер Сандево се одржаа „Денови на ликовна уменост„2024

Учениците   Андреј Чакалиќ, Ана Марија Зафировска, Јована Пирковиќ, Марија Пиркова, Матеа Пејковска, Андреа Поповска, Ана Рајевска, Јасна Миленковиќ, Симона Огњанович и Никола Бојчов во пријатна

Читај повеќе..

Побожје секоја година на Велигден се организира маскембал, познат под името СУРЕТИ.

Во населеното место Побожје секоја година на Велигден се организира маскембал, познат под името СУРЕТИ. Маскембалот/сурети се одржува на првиот ден Велигден, Понеделник. Oваа година

Читај повеќе..

Празникот Прочка во село Кучевиште се одбележува со традиционален маскембал-Сурети.

Културата на еден народ е најголемото богатство. Општина Чучер Сандево, преку Програма за активности во областа на култура за 2024 година, допринесува во зачувување на

Читај повеќе..

БОГ СЕ ЈАВИ – НАВИСТИНА СЕ ЈАВИ

Денес заедно со верниците на Чучер Сандево присуствував на неколку места каде традиционално се фрлаше крстот во водите по повод големиот христијански празник Богојавление -Водици

Читај повеќе..
Почитувани сограѓани, ве замолуваме вашите проблеми / прашања до општината доставете ги преку следнава контакт форма.
Skip to content